پنکیک

پنکیک

پنکیک[۱] یکی از کیک‌های صبحانه محبوب جهانی است که چون ساده و فوری آماده می‌شود بسیار موردتوجه عموم مردم است. پنکیک به دلیل اینکه در تابه‌های کوچک تهیه می‌شود با نام پنکیک شهرت یافته است.

پنکیک را می‌توانید خیلی سریع برای وعده‌های صبحانه یا عصرانه تهیه کنید و به همراه انواع مربا سرو کنید. درواقع پنکیک‌ها یک نوع کیک تخت و نازک هستند که داخل تابه پخته می‌شوند. پنکیک انواع بسیار متنوعی دارد و در کشورهای مختلف با روش‌های متنوعی پخته می‌شود که معمولاً به‌عنوان میان وعده، عصرانه و بیشتر صبحانه سرو می‌شود. البته نوعی پنکیک هم وجود دارد که به‌عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود و معمولاً با گوشت یا مرغ تهیه می‌شود. در ادامه می‌توانید روش تهیه پنکیک خانگی را مشاهده کنید.

مواد لازم برای تهیه پنکیک به تعداد ۸ قطعه

کره: ۵۰ گرم

شیر: ۱ پیمانه

تخم‌مرغ: ۱ عدد

آرد سفید: ۱ پیمانه

شکر: ۲ قاشق غذاخوری

نمک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

روغن مایع: به میزان کافی

بکینگ پودر: یک یا یک و نیم قاشق چای‌خوری

پنکیک

طرز تهیه پنکیک

برای شروع آرد سفید را در کاسه‌ای مناسب و  بزرگ می‌ریزیم و سپس نمک، شکر و بکینگ پودر را به آن اضافه کرده و مواد را با قاشق مخلوط می‌کنیم.

تخم‌مرغ را در کاسه‌ای می‌شکنیم و با چنگال هم می‌زنیم و شیر را کم‌کم به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. در ادامه کره ذوب‌شده را به آن می‌افزاییم و هم می‌زنیم تا منسجم شوند. مواد مخلوط شده با شیر را داخل کاسه آرد سفید می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند. (توجه داشته باشید زیاد هم زدن باعث سفت شدن پنکیک‌ها می‌شود)

اکنون می‌توانید مواد پنکیک را از صافی عبور دهید تا گوله آرد باز شود و مایه یکدست و صافی داشته باشید.

سپس کف تابه را با مقدار کمی روغن مایع چرب کنید و روی حرارت قرار دهید و صبر کنید.

حالا به‌اندازه یک ملاقه کوچک از مواد را داخل تابه بریزید (نیاز نیست خودتان مایه پنکیک را پخش‌کنید چون خودش باید به حدی شل باشد که خودبه‌خود پخش شود) و اجازه دهید حباب بزند.

مایه را که ریختم بعد از ۱ دقیقه بعد روی آن حفره‌های مانند سوزن سوزن‌هایی ایجاد می‌شود این یعنی در حال سرخ شدن است. کمی لبه آن را برمی‌گردانیم اگر به رنگ کاراملی یا قهوه‌ای درآمده بود خیلی راحت با یک کفگیر آن را برمی‌گردانیم تا طرف دیگر آن پخته و کاراملی رنگ شود.

پنکیک خیلی راحت بلند می‌شود و اصلاً به تابه نمی‌چسبد. پنکیک که آماده شد در بشقابی قرار می‌دهیم و باقی مواد را نیز به همین صورت آماده می‌کنیم و اکنون می‌توانید با مربا، عسل یا نوتلا نوش جان کنید.

لطفاً به این موارد توجه کنید!

  • استفاده از شیر علاوه بر اینکه به پنکیک شما طعم بهتری می‌دهد باعث می‌شود پنکیک شما تا مدت زیادی نرم بماند و خشک نشود. البته اگر دوست ندارید به هر دلیلی پنکیک خود را با شیر درست کنید می‌توانید به‌جای آن از آب استفاده کنید.
  • فقط برای بار اول تابه را چرب کنید و برای بارهای دیگر نیز نیست وگرنه پنکیک چربی خواهید داشت.
  • برای رسیدن به نتیجه بهتر توصیه می‌شود ۳۰ دقیقه مایه پنکیک را در محیط استراحت بدهید سپس بپزید.
  • حتماً در تمام مراحل پخت پنکیک حرارت ملایم باشد.
  • اگر دوست داشتید برای رنگ بیشتر می‌توانید مقداری کمی زعفران دم کشیده غلیظ داخل مواد پنکیک بریزید.
  • اگر تمایل داشتید می‌توانید مقدار بیشتری شکر به مواد پنکیک اضافه کنید تا پنکیک شیرین‌تری داشته باشید.
  • می‌توانید کره را به ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع جایگزین کنید زیرا بعضی افراد طعم کره را دوست ندارند ولی طعم کره در پنکیک بسیار ملموس است.
  • اگر دوست داشتید پنکیک پفکی داشته باشید می‌توانید نصف قاشق چای‌خوری دیگر بکینگ ‌پودر به مواد اضافه کنید فقط در نظر داشته باشید برای اینکه خاصیت بکینگ پودر حفظ شود نباید بیش‌ازحد مواد را هم بزنید.
  • شما می‌توانید با افزودن نوتلا یا شکلات پنکیک مغز دار تهیه کنید.
  • برای اینکه پنکیک با طعم پرتقال بخواهید داشته باشید می‌توانید ۱/۲ پیمانه شیر و ۱/۲ پیمانه آب‌پرتقال اضافه کنید.
  • تابه‌ای که پنکیک را داخل آن می‌پزید باید کف ضخیمی داشته باشد تا از حرارت زیاد به پنکیک جلوگیری شود.
  • برای تزئین پنکیک می‌توانید از انواع میوه‌ها استفاده کنید و پنکیک‌ها را با عسل یا سس شکلاتی میل بفرمائید.

[۱]. pancakes

سلیس نیوز

خاتون

آیتم های مشابه

دسر آلبالو

مدیر

نوشیدنی شگفت‌انگیز «دانه چیا و آبلیمو» چیست؟

مدیر

کالاسکا (دسر نوشابه)

رحمت‌اله مومنی

دیدگاهی بنویسید

3 × 2 =