انتشار مجموعه یادداشت‌های منتشرنشده آلبر کامو چند دهه

آلبر کامو
به‌تازگی انتشارات معتبر گالیمار در پاریس و ناشر آثار آلبر کامو مجموعه‌ای منتشرنشده از یادداشت‌ها و نوشته‌های این نویسنده و فیلسوف فرانسوی را چاپ کرده است.

وقتی آلبر کامو روز سوم ژانویه سال ۱۹۶۰ روستای لورماران در جنوب فرانسه و خانه‌ای که در آنجا خریده بود را ترک کرد، نمی‌دانست که دیگر قرار نیست به آنجا بازگردد. او قرار بود آن شب پیش از سحر در مسیر رسیدن به پاریس در اثر تصادف بمیرد.

این نویسنده و فیلسوف فرانسوی هنگام حرکت طرحی کلی از مجموعه‌ای از نوشته‌های سیاسی و فکری خود را در آن خانه به‌جای گذاشت تا حالا ۶۵ سال بعد در مجموعه‌ای به نام «وقایع چهارم» از سوی انتشارات گالیمار در پاریس منتشر شود.

سه جلد نخست این مجموعه در زمان زندگی کامو منتشرشده بود.

اکنون می‌توان گفت آخرین متنی که از این نویسنده به‌جای مانده هم منتشرشده است. مجموعه‌ای که کنش‌ها و اندیشه‌های مقاومت در برابر تاریخ تراژیک را به یادمان می‌آورد و نویسنده آن را همیشه معاصر ما می‌کند.

مجموعه «وقایع چهارم» شامل یادداشت‌های آلبر کامو درباره موضوعاتی است که در آن زمان به همان اندازه مهم بودند که امروز تعیین‌کننده هستند. اموری چون در مبارزه با استبداد سیاسی (در مورد فرانکو در اسپانیا و شوروی در مجارستان)، مبارزه با مجازات اعدام و خشونت فزاینده در جهان.

درعین‌حال نوشته‌های این نویسنده سرشار از امید به جامعه‌ای انسانی‌تر و عادلانه‌تر است.

با این مجموعه با یادآوری آخرین اندیشه‌ها و تفکرات آلبرکامو، نه‌تنها به نویسنده خود وفادار مانده بلکه این امکان را به ما می‌دهد که افکار و مبارزات او را بین سال‌های ۱۹۳۹ تا ۱۹۵۹ دنبال کنیم، به‌ویژه در دوره پس از جنگ که پس از نبرد فرسوده کننده با جبهه راست و نازی‌ها، از سوی روشنفکران چپ هم آماج حملات و توهین‌های بسیار شد.

سه جلد نخست این مجموعه که به‌طور جداگانه بین سال‌های ۱۹۵۹ و ۱۹۵۸ منتشر شد شامل وقایع‌نگاری‌ها، مقالات و مقدمه‌ها، مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های این نویسنده است.

جلد اول آن مخصوصاً به دوره پس از جنگ می‌پردازد و عمدتاً شامل مقالاتی است که در زمان جنگ در روزنامه «نبرد» برخاسته از جنبش مقاومت منتشر می‌شد که کامو سردبیر آن بود.

جلد دوم این مجموعه را می‌توان پاسخی برای جنجال ایجادشده با انتشار «انسان یاغی» خواند که به سه بخش تقسیم می‌شود: «عدالت و نفرت»، «نامه‌هایی درباره شورش» و «آفرینش و آزادی».

درنهایت جلد سوم این مجموعه به الجزایر، سرزمین مادری کامو و جنگ در آن می‌پردازد که فقط چند هفته پس از کودتای الجزایر در ۱۳ ماه مه ۱۹۵۸ منتشر شد.

اکنون و بیش از ۶ دهه پس از مرگ این نویسنده بزرگ فرانسوی- الجزایری و برنده جایزه نوبل ادبی جلد چهارم این مجموعه از سوی انتشارات گالیمار منتشرشده است.

آلبرکامو

آیتم های مشابه

ادبیات جادو می‌کند

مدیر

ماریو بارگاس یوسا؛ ادبیات آتش زیر خاکستر

نگاهی به کتاب «شتابان زیستن» اثر بریژیت ژیرو

مدیر