پرتره مشهور مرلین مونرو گران‌ترین اثر هنری قرن بیستم شد

مرلین مونرو

پرتره مشهور مرلین مونرو که توسط اندی وارهول نقاشی شده بود در حراج کریستیز به قیمت ۱۹۵ میلیون دلار فروش رفت و تبدیل به گران‌ترین اثر هنری قرن بیستم شد که تابه‌حال در حراج عمومی فروخته‌شده است.

اندی وارهول، هنرمند آمریکایی که در سال ۱۹۸۷ درگذشت این پرتره مریلین مونرو را در سال ۱۹۶۴ کشید. مریلین مونرو، هنرپیشه آمریکایی دو سال پیش از آن درگذشته بود.

شهرت تابلوی نقاشی پرتره مریلین مونرو که از روی عکس این هنرپیشه در صحنه‌ای از فیلم «نیاگارا» کشیده شده اکنون از خود این عکس بیشتر است. فیلم «نیاگارا» به کارگردانی هنری هاتاوی، فیلم‌ساز آمریکایی در سال ۱۹۵۳ اکران شد.

پیش‌ازاین حراجی کریستیز قیمت این پرتره را حدود ۲۰۰ میلیون دلار برآورد کرده بود. با انجام این خرید رکورد پیشین، اثر «زنان الجزیره» پابلو پیکاسو را که در سال ۲۰۱۵ به قیمت ۱۷۹ میلیون دلار فروش رفته بود، شکست. البته رکورد تمام دوران برای یک اثر هنری متعلق به اثر «سالواتور موندی» اثر لئوناردو داوینچی است که در نوامبر ۲۰۱۷ به قیمت ۴۵۰ میلیون دلار فروخته‌شده است.

اثر اندی وارهول در تنها چهار دقیقه در اتاقی شلوغ در دفتر مرکزی حراجی کریستیز واقع در منهتن نیویورک به قیمت نهایی ۱۹۵.۰۴ میلیون دلار به فروش رفت. حراجی کریستیز در بیانیه‌ای این پرتره ۱۰۰ در ۱۰۰ سانتیمتری را یکی از کمیاب‌ترین و متعالی‌ترین تصاویر موجود از این هنرمند توصیف کرده بود.

سلیس نیوز

الکس روتر، منتقد هنری این پرتره را مهم‌ترین نقاشی قرن بیستم دانست که در یک حراجی به فروش رفته است. وارهول پس از مرگ مرلین مونرو که در اثر مصرف بیش‌ازحد مواد مخدر در سن ۳۶ سالگی و در اوت ۱۹۶۲ جان باخت، شروع به ساخت صفحات ابریشیمی از این بازیگر نامدار کرد و درنهایت این پرتره ماندگار خلق شد.

تنها ۱۴ نقاشی در تاریخ با قیمت بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در یک حراجی فروش رفته است و کار اندی وارهول هم این فهرست اضافه‌شده است. مدیران حراجی کریستیز پرتره مونرو را در کنار آثاری مانند سندرو بوتیچلی، لئوناردو داوینچی و پیکاسو به‌عنوان یکی از بهترین نقاشی‌های تمام دوران معرفی کرده‌اند.

پیش‌تر یک اثر دیگر وارهول به نام «تصادف خودرو نقره‌ای» در سال ۲۰۱۳ به قیمت ۱۰۴.۵ میلیون دلار فروخته‌شده بود اما اثر مونرو این هنرمند رکورد پیشین را شکست.

بنا به اعلام بنگاه کریستیز بنیاد «توماس و دوریس امان» که صاحب کنونی این تابلو است در نظر دارد کل درآمد حاصل از حراج آن را به «بهبود زندگی کودکان از طریق برنامه‌های بهداشتی و آموزشی در سراسر جهان» اختصاص دهد.

 سلیس نیوز

آیتم های مشابه

معرفی برگزیدگان هشتادودومین دوره جوایز گلدن گلوب

مدیر

انتشار کتاب خاطرات دختر الویس پریسلی از زندگی و مرگ پدرش

مدیر

بهترین‌های هفتاد و دومین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «سن سباستین» معرفی شدند

مدیر